ΤΑ ΝΕΑ ΜΑΣ

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ & ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΗΛΙΚΕΣ

Στο ετήσιο συνέδριο της ASCO στο Σικάγο, το μεγαλύτερο συνέδριο για τον καρκίνο στον κόσμο, διαπιστώθηκε ότι η άνοδος του προσδόκιμου ζωής και η ταχεία αύξηση του πληθυσμού των ηλικιωμένων, μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση των ηλικιωμένων ασθενών με καρκίνο, σύμφωνα με έκθεση της Αμερικανικής Εταιρείας Κλινικής Ογκολογίας.

Καθώς ο πληθυσμός διευρύνεται και η συχνότητα εμφάνισης καρκίνου αυξάνεται κατακόρυφα, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι για να αντιμετωπίσουμε τις όλο και αυξανόμενες νέες ανάγκες, καθώς η σημασία της ενσωμάτωσης αξιολογήσεων για τους ηλικιωμένους στη διάγνωση, τη φροντίδα και τη θεραπεία του καρκίνου δεν έχει αναγνωριστεί επαρκώς εδώ και χρόνια. Όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά, ο μηδενισμός που παρατηρείται με βάση την ηλικία είναι φρικτός.

Αναγνωρίζεται ότι ο καρκίνος είναι μια ασθένεια που σχετίζεται με τη γήρανση και υπάρχουν διάφοροι βιολογικοί μηχανισμοί που ευθύνονται για αυτό. Οι στόχοι, οι επιθυμίες, οι ανάγκες, οι προτιμήσεις και τα ζητήματα των ηλικιωμένων είναι πολύ διαφορετικά από εκείνα του μέσου ενήλικα, συνεπώς οι επαγγελματίες υγείας, οι μονάδες περίθαλψης και η πολιτεία θα πρέπει να προετοιμαστούν κατάλληλα και αναβαθμιστούν εγκαίρως για να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία. 

Tα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης θα πρέπει να δράσουν άμεσα για να αποφύγουν την υπερφόρτωση από τη δραματική αύξηση των ηλικιωμένων ασθενών με καρκίνο. Μέχρι το 2040, η παγκόσμια επιβάρυνση αναμένεται να αυξηθεί σε 27,5 εκατ. νέα περιστατικά καρκίνου απλώς και μόνο λόγω της αύξησης και της γήρανσης του πληθυσμού.

 

 

 

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:

17 Νοέμβρη 30, 55535, Πυλαία, Θεσσαλονίκη

ΤΗΛΕΦΩΝΟ:

+30 2310911982
+30 2310911982 (FAX)